Uczniowie klasy IV wzięli udział w zajęciach „Organizacja i obsługa przyjęć okolicznościowych” przygotowujących do egzaminu zawodowego. Rozpoczęły się również zajęcia z matematyki utrwalające wybrane zagadnienia z zakresu materiału technikum, przygotowujące młodzież do egzaminu maturalnego.
W lutym przeprowadzono rekrutację do projektu, wśród uczniów klasy I, w wyniku której do projektu zakwalifikowano 16 uczestników. Młodzież otrzymała kucharskie stroje robocze i materiały piśmiennicze oraz książki zakupione w ramach projektu. Przeprowadzono badania sanepidarno-epidemiologiczne wśród uczniów klas I.
Rozpoczęły się zajęcia z j. angielskiego, w których uczestniczą uczniowie klasy IV. Młodzież doskonali m.in. słownictwo zawodowe z zakresu branży gastronomicznej.
Na zajęciach: Sporządzanie podstawowego asortymentu potraw, realizowanych w ramach projektu „Teoria i praktyka szansą na lepsze jutro” uczniowie klasy 2TG przygotowywali potrawy z drobiu. Podczas tych zajęć nabyli umiejętność luzowania kurczaka, sporządzania nadzienia i spinania drobiu faszerowanego. Poznali zasady pieczenia drobiu, podawania i dekorowania. Kolejną tematyką spotkania były potrawy z ryb. Przygotowano następujące smakołyki: łosoś w sosie ziołowo-musztardowym, sporządzany w nastawce Varoma urządzenia Thermomix, dla odmiany podany z pieczonymi ziemniaczkami i surówkami z selera oraz brzoskwini i marchewki oraz makaron tagiatelle z łososiem wędzonym. Podczas zajęć uczniowie nabyli umiejętność przygotowywania, podawania i dekorowania deserów sporządzanych na zimno i na gorąco. Największym uznaniem cieszyły się: panna cotta z musem malinowym, deser kawowy z musem truskawkowym, muf finy jabłkowe z cynamonem oraz tarta kokosowa.